Hi! Welkom op mijn website.
Ik ben Merel Oenema (1990). In 2017 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien ben ik werkzaam als freelance documentaire cameravrouw.
Persoonlijke portretten en documentaires met een maatschappelijke ondertoon vind ik het interessantst om te visualiseren.
Ik vind het prachtig als mensen hun verhaal durven te vertellen. Daarbij zorg ik graag voor een gemoedelijke, ongedwongen sfeer op de set. Ik heb een opgewekt karakter en ik ben zeer empathisch. Mensen moeten zich prettig voelen voor mijn camera.
De visie van de regisseur ondersteun ik graag. Per project zoek en vind ik graag een passende beeldtaal. Dit kan observerend zijn, maar ook snel en dynamisch. De vormgeving is een toevoeging aan de inhoud. Het gaat bij mij niet om gelikte plaatjes en de techniek. Ik ben altijd bezig met de emotionele laag. Net de juiste shots maken om de sfeer/emoties goed te vertolken… Dat heeft iets magisch.
Ik ben altijd in voor een kopje koffie en een goed gesprek! Voel je vrij om mij een berichtje te sturen. Misschien komt er wel een mooie samenwerking uit!
Back to Top